Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A ketrec berendezése!

2008.08.22

 

A ketrec berendezése
2008. 08.22.

Egy csupán alommal ellátott ketrec sivár otthon a tengerimalac számára. Otthonában mindig legyen egy szénatartó, amibe az eleségnek szánt szénát helyezhetjük, ez elengedhetetlen számára. A vizesüveget kívülre akasszuk a rácsra,és csak a szopókája nyúljon be a ketrecbe. A szopókában lévő kis fémgolyó szelepként működik, és csak akkor enged ki vizet, ha a tengerimalac nyalogatni kezdi. Minden tengerimalac hamar rájön, hogyan tudja használni az itatóüveget.
Persze mint mindenben ebben is akadnak kivételek. Előfordul, hogy nem használja malackánk, ez két eset miat lehet. Az első az, hogy egyszerüen nem szomjas. Ez elég gyakori a fiatal malackáknál, mivel az ő víz igényüket a kis méretük miatt bőven kielégíti a kapott zöldségben gyümölcsben lévő folyadék. A másik eset az, hogy nem tudja, hogy hogyan is kéne használni. Sok esetben maguktól is rájönnek hogyan müködik, de mit tudunk csinálni ha nem? Itt is két féle probálkozásunk lehet. Az első az, hogy kezünkbe vesszük az itatót, maalckát az ülönkbe tesszük. Megnyugtatgatjuk, hogy ne féljen, és óvatosan a szájához/ba érintjők az itató szopokás végét. Ezzel ösztönözhetjük arra, hogy rájöjön, hogy víz jön belöle és nem valami rossz omen a ketrec sarkában. Ezt akár többször is megismételhetjük az eredmény biztosságának érdekében. Fontos, hogy nagyon vigyázzunk a fogára ki ne üssük véletlen. A másik megoldás az, hogy ha egy erősebb illatu zöldséggel bekenegetjük a szopoka végét, többnyire uborkát szoktak alkalmazni erős illata miatt és nem utolso szempont az sem, hogy a malackák nagyon szeretik. A szagra oda megy malackánk annak reményében hogy valami finomságot kap és elkezdi nyalogatni, ez által rájöhet arra, hogy az vízforrás. Ha egyik módszer sem válna be akkor egyenlőre hanyagoljuk az önitatót és szerezzünk egy olyan kistálkát amit semmi képpen sem tud feldönteni és egy darabig abba kapná a vizet. Késöbb egy hét mulva akár ujra berakhatjuk az önitatót hátha addigra érlelődött benne a dolog és megprobálkozik vele:)
A szárazeleségnek nehéz kő- vagy cserépedényt használjunk. A tengerimalac szeret az edény szélére támaszkodva enni, ezért ha túl könnyű, felbillenhet. A zöldséget egyszerűen tegyük a ketrec aljára. Mivel a tengerimalac a természetben üreglakó életmódot folytat, kedveli a búvóhelyet. Ez lehet egy kis fadobozka, ahová behúzódhat, ha nyugalomra van szüksége. Ha a malac a szabadba van (akár időszakosan is), ne használjunk sötét színű dobozt, mert az a tűző napon nagyon felmelegedhet. A tengerimalac tiszta állat, mindig kiválaszt magának egy sarkot, ahol a dolgát végzi. Ha ezt a sarkot néhány naponként kitakarítjuk, az egész almot ráérünk minden héten egyszer kicserélni.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

(mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, 2016.01.02 19:19)

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Szentendre

(Sarjú Bianka, 2014.07.09 08:57)

kgbhoirghorvr

kuckó

(macóka, 2010.12.29 10:52)

Szereti a kis kuckót ?

........

(vivien, 2010.08.02 08:11)

többet is irhatnátok de azért kösz .