Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vemhesség és ellés

2008.08.22

Vemhesség és ellés

2008.08.22.

A vemhes tengerimalac terjedelmessé növekedhet, ám sokszor semmifajta változást nem mutat a vemhesség időszakának háromnegyedéig. A vemhesség 65-70 napig tart, és erősen megviseli az anyaállatot. Ilyenkor eléggé stresszérzékenyek, ezért biztosítsunk a vemhes nősténynek egy csendes, nyugodt helyet. A vemhesség vége felé annyira elnehezedhet, hogy járni is alig tud, mivel testtömege 50-75 százalékkal is megnőhet. A vemhes állatnak C-vitamin-kiegészítésre is szüksége van; adjunk neki naponta egy 50 milligrammos tablettát. Az ellés általában a ketrecben kerül sor. A hímet nem szükséges eltávolítani, de mivel a nőstény rendszerint 24 órán belül ismét kész a párosodásra, célszerű a két állatot egy időre elkülönítenünk. Az ellés a legtöbbször gyorsan és könnyen lezajlik. Az összes újszülött világrajövetele ritkán tart 15 percnél tovább-, amikor egy-egy kölyök előbukkan, az anya tisztára nyalogatja és elrágja a köldökzsinórját. Soha ne fogjuk meg puszta kézzel az újszülötteket, mert ha az anya megérzi rajta az idegen szagot, többé nem törődik velük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szexxelhetsz20@freemail.hu

(szex, 2011.08.03 14:31)

figyi én is meg dughatom a tengeri malacpöcsét én nagyon imádok szexxel ni a cicim már feszes dugni akarok veled te oldal csinálo lány mivel én is lány vokk hössze hozzuk a nuninkat és akkor nem csak a cicink lesz feszes hanem ahol dugun vagy másnéven szexxelunk akk a nunusunk is feszess lesz imádlak a titkoshodolod(L)

zizi10@freemail.hu

(zizi, 2011.07.20 12:45)

jah még annyi hogy hány napig nem lehet a picik hez nyúlni??

zizi10@freemail.hu

(zizi, 2011.07.20 12:43)

szia az első szülésbe is meghalhat tengi malac anyuka jah és hogyan lehet lát ni hogy hány gyereke lesz??

Veder utca 1035

(Molnár Blanka, 2010.08.13 18:57)

Az én tengerimalacomtegnap este nyolc fele fialt meg.
Salynos az anya meghalt,azaz belehalt a szülésbe.
Az állatorvos eleinte azt mondta hogy három kicsi lesz,de valószínüleg az egyik nem jött a világra.
Ha az ön tengerimalacukkal is ugyan ez történik ne próbálkozzanak a kicsi/kicsik tehéntejjel etetésével.Az állatorvosnál bizonyára lehet tengerimalac tejet venni a reális ár 8000/liter.
A malackának a szályába csúsztatunk egy fecskendőt (persze tű nélkül) és reggel délbe este csináljuk három hétig,egyébként én a két malackámra 2 és fél litert használtam el.
Akinek fontosak az állatai próbálja ki,még meghálálják!